Armiran beton kot osnova masivne hiše

Danes za gradnjo uporabljamo različne materiale, od standardne opeke pa vse do zabojnikov, iz katerih si lahko naredimo moden in funkcionalen dom. Trendi danes ne narekujejo specifičnega materiala za gradnjo, narekujejo pa osnovne standarde, ki jih mora danes imeti dobra hiša.

Vsi kriteriji se med seboj povezujejo v enega. Hiša mora biti varčna.

Prav varčno, masivno hišo s svojimi inovacijami zagotavljaJUBHome. Hiša JUBHome je sestavljena iz treh konstrukcijskih sklopov JUBHome BASE, segment za toplotno in hidroizolacijo temeljne plošče, WALL, stenski in fasadni segment, in ROOF, strešni sklop. Skupaj tvorijo masivno konstrukcijo, ki zagotavlja zanesljivost in trajnost.

Glavni elementi gradnje so toplotno izolativnioblikovniki, ki so v svetu poznani že vrsto let, a jih je zaradi prilagoditev na okolje proizvajalca, težje prenesti na naša, potresno ogrožena območja. Prav seizmična aktivnost v Sloveniji je bila razlog, da je JUBHome svoje gradbene elemente testiral in jih prilagodil za gradnjo na takšnih področjih. Razvili so lasten, tehnološko dovršen sistem masivne gradnje s toplotno izolativnimioblikovniki(ICF), kar omogoča poleg varnosti tudi hitro izvedbo.

Elementi gradnje JUBHome hiš nudijo varnost in udobje v vaši hiši. Nosilno steno ICF sistema tvori armirani beton vgrajen  med dve EPS (Ekspandirani polistiren, ki je trdna sintetična pena zaprtocelične strukture) plasti. Za EPS je značilna dobra izololativnostin paropropustnost. Armirani beton v stenah zagotavlja visoko akumulacijo in preprečuje nihanje bivalne temperature pri hitrih spremembah zunanjih temperatur.

Vsi segmenti podjetja JUBHometorej ustrezajo osnovni želji naročnika po gradnji energijsko varčnih in uporabniku prijaznih hiš. V podjetju JUBHome oblikujejo in z novimi elementi ustvarjajo trajnostne rešitve v gradbeništvu.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.