Kaj je možganska kap

parkinsova-1Možganska kap oz. cerebrovaskularni inzult je akuten dogodek, do katerega lahko pride zaradi dveh razlogov, največkrat je to strdek, ki zamaši eno izmed žil v možganih ali pa zaradi razpoke katere izmed žil v možganih.

Možganska kap je zelo huda, prav tako pa so hude posledice predvsem za bolnika in tudi njegove bližnje. Ena izmed učinkovitih metod okrevanja po možganski kapi je tudi fizioterapija. Podjetje Therapia d.o.o. je eno izmed podjetij, ki se ukvarja z okrevanjem po možganski kapi. Najdete jih na spletni strani http://www.therapyathome-th10.com/, tam boste našli veliko uporabnih podatkov o sami fizioterapiji ter kako poteka, o okrevanju po možganski kapi, o okrevanju po Parkinsonovi ali alzheimerjevi bolezni ter druge stvari, ki bi vas iz področja fizioterapije utegnile zanimati.

Nekateri bolniki se po možganski kapi lahko skorajda povsem vrnejo v normalno življenje, na žalost pa nimajo vsi te sreče. Vsekakor to stanje zahteva takojšnjo medicinsko oskrbo, v skoraj vseh primerih pa je potrebna rehabilitacija in pa podporna terapija. Fizioterapevt bo s pomočjo različnih tehnik in metod poskrbel, da boste po možganski kapi okrevali kar hitro se le da. Nekateri so po tej bolezni izredno nepokretni, zato je edina možnost fizioterapija na domu, naj vas to ne ustavi, saj se omenjeno podjetje specializira tudi za to področje. Več podatkov o sami fizioterapiji in fizioterapiji boste dobili na njihovi spletni strani, prek kontaktnih podatkov lahko podjetje kontaktirate in z veseljem vam bodo pomagali. Kvaliteta vašega življenja se bo s fizioterapijo zagotovo neznatno zvišala. Povprašajte jih tudi o brezplačnem pregledu na katerega se lahko naročite prek telefonske številke 080 44 66.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged . Bookmark the permalink.