Kartuše v trgovini Toner123

kartuse-v-trgovini-toner123Kartuša je sestavni element brizgalnega tiskalnika, ki vsebuje barvo, ki se med tiskanjem nanaša na papir. Vsaka kartuša vsebuje enega ali več vsebnikov; nekateri proizvajalci vanjo vgradijo tudi elektronske konektorje in čip, ki komunicira s tiskalnikom.

Večina brizgalnih tiskalnikov za splošno uporabo, kot so npr. Canon, HP in Lexmark, je termalnih. To pomeni, da je v kartuši, in sicer znotraj vsakega vsebnika za barvo, grelni element z majhno kovinsko ploščico ali upornikom. Skozi ta upornik na signal, ki ga odda tiskalnik, steče nizek tok, ki ploščico segreje. Barva se v stiku s segretim upornikom upari. Skozi šobe se ti drobni delci nato brizgajo na papir.

Natis je odvisen od neoviranega pretoka barve, ki je lahko moten zaradi njenega sušenja na glavi tiskalnika, kar se lahko zgodi, ko je nivo barve v kartuši zelo nizek. Posušeno barvo je mogoče z glave tiskalnika odstraniti z izopropil alkoholom na klobčiču vate ali mehki papirnati brisači, vendar se lahko zgodi, da alkohol glavo tiskalnika poškoduje in stopi plastiko ob korektorjih. V večini primerov bo zadostovalo, če boste za začetek v ta namen uporabili toplo vodo.

Barva v takih tiskalnikih deluje tudi kot hladilni medij, ki varuje kovinske grelne elemente v kartuši. Dobro je vedeti, da se lahko ob nadaljevanju tiskanja, ko barve v kartuši že zmanjkuje oz. zmanjka, termalne kartuše pregrejejo in nepopravljivo poškodujejo glavo tiskalnika. Zato je izpraznjeno kartušo najbolje kar najhitreje zamenjati. Zanimiv je tudi podatek, da vsi proizvajalci tiskalnikov, izdelujejo tudi svoje tipe kartuš, zato te v večini primerov niso kompatibilne z drugimi vrstami tiskalnikov, najsi bo to zaradi fizičnih lastnosti ali posebnih elektronskih komponent znotraj tiskalnika. Običajno so kartuše dosti dražje, kot to pričakujejo potrošniki. Včasih dosežejo dobršen delež cene samega tiskalnika. Včasih pa je celo bolje kupiti novo napravo, kot kartuše (www.toner123.si/) zanjo. Nekateri proizvajalci so namreč stavili na svoj poslovni model, ki dobiček zagotavlja s prodajo kartuš skozi življenjsko dobo naprave, napravo pa ponujajo pod ceno stroška njene izvedbe. Zato v primeru, ko vam zmanjka barve v kartuši obiščite spletno trgovino Toner 123. V spletni trgovini Toner 123 lahko izbirate med originalnimi in kakovostnimi kompatibilnimi kartušami za najpogostejše tipe tiskalnikov po zares ugodnih cenah.

Poglejte njihovo ponudbo, zagotovo vam ne bo žal!

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.