Lasersko odstranjevanje bradavic in dlak

Planters WartsBradavice ali veruke so kar nadležna zadeva, ki se hitro prenaša po različnih delih telesa. Največ jih je na rokah, pojavljajo pa se lahko povsod. Virus se prenaša iz človeka na človeka, za to je res priporočljivo, da jih odstranimo čimprej, v redkih primerih pa izginejo tudi same od sebe. Najpogostejše so pri otrocih, običajno so majhne ranice vstopna mesta za bradavice, nalezemo pa se jih lahko v kopališčih, skupnih prostorih, telovadnicah ali celo domači kopalnici. Za zdravje niso nevarne, so pa skrajno nepotrebne.

Običajno se bradavice odstranjujejo z zamrznitvijo, za najbolj učinkovito pa se je izkazalo odstranjevanje bradavic s tekočim dušikom ali laserjem. Obstaja tudi mnogo drugih zdravil in krem, velika večina od njih pa se je izkazala za neučinkovite. Odstranjevanje bradavic v Dermacentru je nežno, pogostokrat pa se izvaja v kombinaciji s tekočim dušikom ter tekočino za preprečitev ponovnega nastanka.

Ko že govorim o laserskem odstranjevanju, se je to izkazalo za izredno učinkovito pri odstranjevanju dlak in dlačic iz različnih delov telesa. Za lasersko odstranjevanje dlak je potrebno veliko izkušenj, zato vam svetujem, da se ne zatečete v prvi kozmetični salon pri rok, temveč se pred postopkom prepričajte, da bo le ta izveden pravilno. Za trajno odstranitev je potrebno zelo dobro poznavanje aparata, saj ga je potrebno nastaviti za vsak del telesa posebej. Če oseba, ki postopek opravlja tega ne zna, dlaka ne bo trajno odstranjena.

Dermacenter v Ljubljani je medicinski center specializiran za vse vede dermatologije. Njihovi strokovnjaki imajo ogromno izkušenj na področju zdravljenja kožnih bolezni ter estetskimi posegi. Za več podatkov si lahko ogledate njihovo spletno stran, ki je polna koristnih informacij, na njej pa boste izvedeli tudi vse kontaktne podatke.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , , , . Bookmark the permalink.