Monitorji – takšni in drugačni, vseh mogočih oblik in dimenzij

monitorVsi vemo, kaj je monitor in na kaj moramo paziti, ko jih kupujemo. Računalniški monitorji so namreč različnih oblik ter dimenzij in seveda tudi znamk, posledično pa se razlikujejo tudi v kakovosti ter ceni.

Zasloni za računalnik od nas torej zahtevajo, da preverimo nekatere lastnosti, ki so pri nakupu zelo pomembne. Te so diagonala zaslona, vrsta panela, format zaslona, ločljivost zaslona, odzivni čas zaslona, kontrast zaslona in še kaj bi se našlo.

Izredno priljubljeni monitorji so znamke Philips. Še posebej je priljubljen Philips LED monitor V – Line 246V5LHAB/00.  To pa se lahko spremeni zelo hitro, saj tehnologija napreduje iz dneva v dan.

Naprave take vrste imajo naslednje tehnične lastnosti: diagonala zaslona je 61 cm, površina zaslona 1588 cm2, razmerje stranic 16:9, največja ločljivost 1920 x 1080, odzivni čas je 5 ms, kontrast je 10.000.000:1, svetilnost je 250 cd/m2 … To je le nekaj od glavnih lastnosti. Vprašanje pa torej je, kje si lahko ogledate še preostale lastnosti, ki jih ni malo. Računalniški monitorji so namreč znani po tem, da imajo ogromno tehničnih podatkov, na katere smo včasih premalo pozorni.

Prav vsi monitorji za računalnik, tudi drugih znamk, so predstavljeni na spletu, tako da vam ni potrebno hoditi prav daleč, da bi ugotovili, s katerimi specifikami se ponašajo. Vtipkate samo želeno znamko, poleg pa ključno besedo monitorji in  pred vami se bo pokazala cela paleta možnosti, med katerimi boste lahko izbirali, kakor vas bo volja.

To so torej naprave, ki so nujno prisotne v našem domu, zato jih dobro poznamo in tudi vemo, na kaj moramo biti pozorni, ko kupujemo nov monitor. Če ne vemo točno, pa se povežemo s strokovnjaki, in sicer kar preko spleta.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.