Na kratko o dodatnem zdravstvenem zavarovanju

zdravstveno-zavarovanjeV današnjem članku bomo govorili o dodatnem zdravstvenem zavarovanju, to lahko sklepate že iz naslova, dodatno zdravstveno zavarovanje pa lahko pri nas zasledite tudi pod pojmom dopolnilno zavarovanje, zato naj vas to ne zmede. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje sicer ni obvezno, a tako imenovano obvezno zdravstveno zavarovanje, ki je drugi tip zavarovanja, ne krije vseh stroškov zdravstvenih storitev.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je primerno za vse tiste, ki imate že urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje in niste zavezanci za doplačila. Plačilo tega tipa zavarovanja je sicer opravičeno nekaterim in sicer šolarjem, osebam, ki prejemajo socialno pomoč in še nekaterim.

Oba tipa zavarovanja lahko sklenete na kateri izmed izpostav Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, lahko pa tudi na spletu. Plačilo premije vas bo stalo od 26-28€, blaznih prihrankov pa ne boste deležni pri nobeni izpostavi, nekatere vam sicer ponujajo nekaj procentov popusta pri plačilu vnaprej ali kaj podobnega, vendar kot sem rekel, blaznih prihrankov ne boste dobili nikjer, zato je popolnoma vseeno, kje zavarovanje sklenete. Vsekakor vam priporočam, da imate sklenjena oba tipa zavarovanj, saj so stroški zdravstvenih storitev pri nas v primeru, da zavarovanj nimate sklenjenega precej visoki. Nekateri sicer niso zdravstveno zavarovani in mislijo, da bodo veliko prihranili, a ko pride do poškodb so oni tisti, ki potegnejo »ta kratko«.

Vas zanima katere stroške krije tak tip zavarovanja, pa si jih poglejmo le nekaj. V ceno dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja so všteti ne-nujni reševalni prevozi, zdravstveni pripomočki, zdravila s pozitivne in vmesne liste, ortopedski in drugi tehnični pripomočki in še marsikaj drugega.

This entry was posted in Lepota in zdravje. Bookmark the permalink.