Orehovo olje za čisto kri, za preprečitev bolezni srca in ožilja pa omega 3 maščobe

orehovo-oljeKo svoje življenje želite prilagoditi in si omogočiti zdrave ter uravnovešene obroke, potem je potrebno poseči tudi po različnih prehranskih dodatkih. Potrebno je omeniti, da z dodatki nikakor ne moremo nadomestiti raznovrstne in uravnotežene prehrane. Zlasti, če ste izpostavljeni večjim fizičnim aktivnostim, kot je težje fizično delo ali pa intenzivneje ukvarjate s športom. Fizični napor zahteva ustrezen vnos kalorij, vitaminov in mineralov.

Vsi vemo, da potrebujemo beljakovine, ogljikove hidrate in maščobe. Slednje najkakovostnejše so omega 3 kapsule in maščobe v njih, ki se nahajajo v različni hrani. Največ teh maščob lahko najdemo v ribah. Ker pa rib ne jemo vsak dan, če pa jih jemo, jih zaužijemo v manjših količinah, je vnos omega 3 maščob relativno majhen. Zato lahko za vnos poskrbimo s kapsulami, ki ob redni uporabi omogočijo zadostno in potrebno količino tovrstnih maščob za nemoteno delovanje telesa. Vse več je na jedilniku tako imenovanih slabih maščob, ki jih zaužijemo predvsem s pečeno hrano, pohanimi zrezki, pečenim krompirjem, različno meso, juhe iz vrečke in podobno.

Tudi mlečni izdelki so polni maščob, ki nam lahko škodijo. Zlasti na dolgi rok. V Sloveniji je kar 73 % ljudi, ki ima povišan holesterol. Krivec za tovrstne zdravstvene težave so torej maščobe. Tudi z oljem je tako. Če želimo v naš zdrav obrok vključiti tudi zdrava olja, imamo na trgu kar precejšnjo izbiro. Najpogosteje se omenjajo olivno olje, bučno olje, olje iz pšeničnih kalčkov in orehovo olje. Slednje je zelo učinkovito za hujšanje. Približno tri čajne žličke zadoščajo za bolj vitko postavo. Seveda ob ustrezni uravnoteženi prehrani in kakovostni fizični aktivnosti. Orehovo olje čisti kri in preprečuje nastanek kislosti v tankem črevesju.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.