Pohištvene noge in ročaji za pohištvo

pohistvene-noge-in-rocaji-za-pohistvoPohištvene noge in ročaji za pohištvo so poleg okovja in lesa edini sestavni deli pohištvenih elementov vendar jih zelo velikokrat spregledamo. Največkrat se oziramo samo na tip in barvo lesa, kar je na prvi pogleda zadovoljujoče vendar slabe strani omenjenih elementov spoznamo šele kasneje, ko stvari ne tečejo tako kot bi morale.

Pohištvene noge je najbolj smiselno dokupiti naknadno, saj v trgovinah velikokrat nimamo možnosti izbire posameznih elementov in lahko pohištvo kupimo le v kompletu. Pohištvene noge lahko po naročilu izberemo le, ko damo pohištvo izdelati mizarju, ta pa upošteva naše želje. Nekateri domači mojstri pa se lotevajo izdelave pohištva kar na svojo roko, saj imajo tam največ prostih možnosti, pohištvo pa je tako, kot si želijo. Noge za pohištvo je smiselno menjati, ko želimo, da je pohištvo postavljeno nižje ali pa višje. Če je pohištvo dvignjeno od tal to omogoča večji pretok zraka pod pohištvom, poenostavljeno pa je tudi čiščenje pod pohištvom.

Drug pohištveni element, ki je pogosto spregledan pa so tudi ročaji za pohištvo. Izdelani so lahko iz lesa ali pa kovine. Menjava pride v poštev takrat, ko nismo zadovoljni z izgledom ali pa funkcionalnostjo ročajev, kdaj pa kdaj pa se lahko zgodi tudi, da ročaje poškodujemo ali pa se nam zlomijo naprimer ob prenašanju pohištva.

Oba omenjena pohištvena elementa sta cenovno ugodna in če vam ne ustrezata je najenostavnejša rešitev menjava. Dokupite ju lahko prek različni spletnih trgovin, cene pa se gibljejo od 5 do 15€ zato se ne obotavljajte z menjavo.

This entry was posted in Dom in vrt and tagged , . Bookmark the permalink.