Soda bikarbona se lahko uporablja v veliko različnih namenov

Že zelo dolgo je znano, da je soda bikarbona uporabna v zelo veliko različnih namenov, pa kljub temu je prav, da povzamemo za kaj vse se soda bikarbona lahko uporablja. V prvi vrsti so jo že naše prababice uporabljale kot domači pecilni prašek. Uporabna je tudi za pranje zelenjave in sadja, zelo dobro absorbira najrazličnejše vonjave.

Soda bikarbona je zelo učinkovita tudi za pranje perila, saj je poznana kot zelo učinkovit odstranjevalec tudi zelo trdovratnih madežev. Soda bikarbona je tudi zelo dobro sredstvo za poliranje srebrnine, čiščenje različnih izdelkov, odtokov in tudi zob. Več si preberite na povezavi: https://www.malinca.si/soda-bikarbona-100g.html

Soda bikarbona je zelo uporabno sredstvo v vsakem gospodinjstvu

Kot domači pecilni prašek se soda bikarbona uporablja tako, da eni žlički te čudovite sestavine dodamo 1 žlico koruznega škroba in vse skupaj zmešamo z dvema žlicama vinskega kamna. Pri pranju sadja in zelenjave jo uporabimo povsem preprosto, in sicer tako, da sadje in / ali zelenjavo damo v posodo z vodo, dodamo sodo bikarbono in ko se le – ta povsem raztopi, vse skupaj zgolj še speremo pod vodo.

Za odstranjevanje različnih neprijetnih vonjav, se soda bikarbona zgolj doda na mesto od koder te vonjave prihajajo in izginile bodo. Pri odstranjevanju trdovratnih madežev, jo dodamo direktno na madež, nekoliko podrgnemo in speremo. Pri čiščenju kopalniških in / ali kuhinjskih ali podobnih površin, se soda bikarbona nanese na vlažno krpo, s katero nato očistimo želeno površino ter jo nato še speremo z navadno tekočo vodo.

Za poliranje npr. srebrnine ali česa podobnega, jo zopet povsem enostavno nanesemo na vlažno krpo s katero nato spoliramo želeno stvar. Za umivanje zob pa se soda bikarbona povsem preprosto nanese na zobno ščetko namesto zobne paste. Pri čiščenju odtokov, pa naj si bo to odtok v umivalniku ali straniščni školjki, pa jo uporabimo tako, da štiri žlice sode dodamo v vročo vodo in vse skupaj zlijemo v odtok.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.