Značilnosti kakovostnih kabelskih polic

Če si želite postaviti trajne in kakovostno izvedene kabelske trase, si boste morali zagotoviti tudi kabelske police in kabelske lestve. Izdelane morajo biti iz visokokakovostnih materialov.

Na trgu lahko najdete več izvedb kabelskih polic, vsekakor pa so te najbolj odvisne od okolja in ne nazadnje tudi od želja, potreb in zmožnosti naročnika oziroma investitorja. Glede na njegove želje pa se kabelske police lahko še dodatno prašno pobarvajo po RAL lestvici.

Kakovostne kabelske police

Učinkovite kabelske police se ponašajo s številnimi prednostmi. Predvsem vam morajo zagotavljati preprosto, hitro ter učinkovito nameščanje kabelskih tras, obenem pa tudi kakovostno spajanje, ki vam bo zagotavljalo ustrezen galvanski spoj.

Kabelske police morajo vsebovati zakrivljene robove palic, ker takšne palice v veliki meri zmanjšujejo možnosti morebitnih poškodb. Tipski pokrovi so prav tako dobrodošla izbira, saj vam zagotavljajo hitro ter enostavno pritrjevanje. Sistem utorov na lestvah oziroma palicah mora biti popolnoma dovršen. To namreč omogoča hlajenje oziroma cirkulacijo zraka.

Različne debeline polic

Na trgu lahko izbirate med različnimi debelinami kabelskih polic, ki se delijo v posamezne razrede. To so razred N, M in H. Ob tem ne pozabite preveriti, ali so kabelske police dovolj natančno in skrbno izdelane, hkrati pa tudi domiselno dovršene.

Pri izbiri kabelske police naj vam pomaga specializirani prodajalec, s katerim se lahko povežete tudi preko spleta. Večina podjetij, ki izdeluje tovrstne palice in druge podobne izdelke, se namreč predstavlja tudi na spletu na svojih straneh, kjer si lahko v spletnih galerijah izdelke pobliže ogledate.

Iz česa so police narejene?

Na spletni strani priznanega ponudnika si lahko preberete, da so kabelske police v osnovi izdelane iz kakovostne pocinkane pločevine. Ta je nato še perforirana ter kot taka zelo primerna za uporabo v notranjih in suhih prostorih.

Naslednja stopnja izdelave vključuje jeklene pločevine, ki je še naknadno vroče cinkana. Na ta način je potem kabelska trasa še odpornejša na zunanje vplive, tudi tiste najzahtevnejše. Posledično jih lahko uporabljate ne samo v suhih in notranjih prostorih, temveč tudi v vlažnih predelih v zunanjosti.

Za najzahtevnejše prostore pa morajo biti kabelske police narejene iz kislinsko odpornega nerjavečega jekla. Take police so še posebej primerne za prehrambeno industrijo, kemično industrijo, čistilne naprave ter podobno.

This entry was posted in Dom in vrt and tagged , . Bookmark the permalink.