10 najlepših grških otokov

grski-otoki5Grški otoki ponujajo človeku mnogo več kot le morje in plaže. So namreč kraj, kjer se naše telo in duša združita v eno prav na sončnih plažah, ki jih oblivata egejsko in jonsko morje. Lepota, ki jo premorejo grški otoki pa se odraža tudi v prelepih pravljičnih belo modrih vasicah, ki skupaj z ribiškimi ladjicami krasijo zalive.

Grški otoki bodo osvojili vaše srce že ob prvem srečanju z njimi. Navdajo vas namreč s spokojnostjo in očarajo do mere, da se boste zagotovo želeli ponovno vrniti. Tudi po vrnitvi domov vam bodo grški otoki ostali v spominu kot nežna sapica, ki si jo boste želeli ponovno izkusiti. Prijetni topli sončni žarki bodo v spominu božali vaše telo, osvežujoča voda, ki bo pomirila vse vaše čute … vse to so spomini, ki vam jih pustijo grški otoki.

Seveda so nasveti za popolne počitnice na grških otokih različni, kajti vse je odvisno od tega kar si želite, koliko časa nameravate tam preživeti in nenazadnje tudi koliko ste pripravljeni za takšne počitnice plačati. Ponudba, ki jo grški otoki obsegajo zajema namreč vse – od burnega življenja, ogledovanja znamenitosti in vse do umirjenega sproščujočega dopusta.

Grški otoki vsaj enkrat v življenju

grski-otoki6Če še niste obiskali nobenega izmed grških otokov in se vam bo v življenju za to ponudila samo ena priložnost, vam svetujemo, da vaša prva dva dni potovanja začnete s Santorinijem. Le-ta bo ustvaril čudovito razpoloženje celotnega dopusta in najverjetneje zapustil okus, ki ga imajo samo grški otoki.

Prav zaradi svoje raznolikosti grški otoki ponujajo za vsakega popotnika nekaj. Takoj za Santorinijem izberite torej tisti grški otok, ki bo najbolj ustrezal vašim željam. Izbirali boste seveda glede na to kako želite preživeti svoje počitnice – kot surfer, jadralec, nekdo, ki poležava na plaži, večni hedonist in iskalec zabave in še mnogo drugih reči nam ponujajo grški otoki.

Denimo za tiste, ki ste umetniki po duši in se ukvarjate s fotografiranjem in slikanjem, vam priporočamo obisk Santorinija, Mykonosa ali Krete. Najbolj se boste naužili valov in vetrov, če se odločite za Naxos, Paros ali Mykonos. Za vse ljubitelje poležavanja na plaži svetujemo poleg že omenjenega Mykonosa in parosa še Skiatos in Krf. Podobno za vse željne pohodništva. Najbolj znani grški otoki po zabavah so zagotovo Krate, Ios, Rodos, Santorini in Mykonos. Ne glede na to, kateri grški otok boste izbrali, verjemite, da bodo vtisi tako močni, da se boste želeli vračati vedno znova in znova.

Ta vnos je bil objavljen v Počitnice z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.