Akumulatorske kosilnice in njihova kapaciteta

Predstavljajte si, da ste postavljeni pred nalogo, da morate v najkrajšem možnem času na trgu izbrati primerno vrsto kosilnice za svoj vrt. Če ste v tej nalogi popolni začetnik, je najbolje, da vam pri izbiri pomaga strokovno podkovano in izkušeno prodajno osebje v specializirani prodajalni z vrtnim orodjem.

Med drugim so na voljo tudi akumulatorske kosilnice, ki pa se še posebej dobro obnesejo pri košnji manjše in srednje velike površine. Tovrstna kosilnica se pojavlja v dveh različicah – samohodna akumulatorska kosilnica in potisna akumulatorska kosilnica. Ta dva tipa se torej med seboj razlikujeta v načinu potiskanja.

Samohodne akumulatorske kosilnice so za rokovanje zelo preproste in primerna tudi za nekoliko večje travnate površine, ker se pri delu z njimi ne boste kar tako utrudili. Potisna različica kosilnice na akumulator pa je dobrodošla izbira predvsem tedaj, kadar želite kupiti cenovno dostopnejšo kosilnico z nekoliko nižjo težo.

Ključne lastnosti vrtnih kosilnic na akumulator

Čeprav se izbira oziroma nakup akumulatorske kosilnice na prvi pogled zdi povsem enostaven, pa je treba imeti kar nekaj znanja. Omenili smo že, da se je treba najprej odločiti ali za samohodno ali pa za potisno kosilnico na akumulator.

Nato na vrsto pridejo še druge lastnosti tovrstnega vrtnega orodja. To so na primer višina in širina reza, kapaciteta in napetost. Na voljo so akumulatorske kosilnice med širinami rezom 35 in 51 centimetri. Tiste z manjšim rezom so bolj primerne za manjše zelenice pa tudi za travnate površine z več ovirami. Kosilnice z nad 40 centimetrov reza pa so primerna za večje travnike.

Pomen kapacitete in napetosti pri akumulatorski kosilnici

Logično je, da imajo akumulatorske kosilnice z večjo kapaciteto večjo zmogljivost. Na izbiro so kapacitete med 2 in 5 AH in kosilnice z napetostjo med 18 in 80 V. Večja kapaciteta torej podaljša čas delovanja akumulatorske kosilnice. Kljub temu pa se poveča tudi konča cena izdelka, kar pa je tudi pravzaprav precej logično.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.