Catan igra je odlično darilo za vašega otroka

Med najbolj priljubljene igre na svetu zagotovo sodi tudi družabna igra naseljenci otoka Catan. Po vsem svetu jo igra na milijone igralcev. Nastala je pred več kot dvajsetimi leti in je še vedno enako priljubljena kot na samem začetku.

Catan igra predstavlja preplet gradnje mest, ceste, trgovanja s surovinami. Igralec mora na začetku označiti polja, ki bi jih rad nadziral. Polja so označena s številkami od 2 do 12.

Osnovni podatki o igri Catan

Igra Catan je namenjena vsem, ki ste že dopolnili deset let. Naenkrat jo lahko igrajo od 3 do 4 igralcev. Traja uro in pol, najdete pa jo tudi v slovenski različici.

Simpatična igra vam je seveda na voljo tudi v spletni prodajalni, kjer si jo boste lahko zagotovili po še dostopnejši ceni.

Ko prvi igralec zbere 10 točk

Med igro postavljate mesta in ceste, ki vam bodo omogočile še večjo produkcijo surovin za prodajo. Na koncu igre se seštejejo vse točke, ki si jih boste pridobili z gradnjo mest. Če je vaša cesta med vsemi najdaljša, si boste s tem zagotovili še dodaten bonus.

In kdaj se igra konča? Ko prvi igralec zbere 10 točk. Catan igra v kompletu ob nakupu vključuje zelo nazorna navodila, s pomočjo katerih boste izvedeli še druge koristne informacije o tej nadvse priljubljeni družabni igri.

In če je vaš otrok že dopolnil 10 let, mu lahko podarite to igro, ki se je bo zagotovo zelo razveselil ter k igranju povabil še druge sovrstnike. S tem ga boste nekoliko odvrnili od igranja igric na telefonu ali računalniku.

Ta vnos je bil objavljen v Ideje za darila, Vse za otroka z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.