Compact flash spominska kartica

Ko govorimo o spominskih karticah, lahko omenimo številne bolj ali manj kvalitetne izdelke. Dejstvo je, da so številna podjetja na področju digitalnih medijev razvijala svoje rešitve in tako so nastale številne kartice v številnih formatih. Ohranilo se je le nekaj najbolj kvalitetnih, ki so obstale na trgu in compact flash (CF) je en takšen primer.

Compact flash (CF) imenujemo tudi skrajšano CF kartica ali CF spominska kartica. Ker so precej uveljavljene na trgu in jih uporabljajo številni proizvajalci, iskanje in nakup takšne kartice ne bo težava. Prodajajo jih namreč v številnih splošnih internetnih trgovinah in tudi v skoraj vsaki specializirani prodajalni.

Spominska kartica CF oz. compact flash (CF) je lahko različne velikosti. Za velikost se v zadnjih letih večinoma uporablja zapis GB, 16GB, 32GB itd. pa so standardne mere te kartice. Poleg same velikosti CF kartice je pomemben podatek tudi hitrost branja in zapisa na te kartice. V primerjavi z ostalimi so izredno hitre in odzivne in ravno nad to lastnostjo se vedno navdušujejo tisti, ki so predhodno uporabljali kakšne druge kartice.

Kvalitetne CF kartice so tudi izredno vzdržljive o čemer priča tudi njihova garancijska doba. Običajno so garancije za te kartice veljavne celo trideset let ali več kar resnično priča o njihovi vzdržljivosti in neuničljivosti.

Prav zaradi vseh teh pozitivnih lastnosti, ki jih premorejo te vrste spominskih kartice, se lahko že pri nakupu neke digitalne naprave osredotočite tudi na to in več pozornosti in možnosti namenite tistim napravam, ki podpirajo ravno te, torej CF ali comact flash spominske kartice.

Ta vnos je bil objavljen v Tehnologija z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.