Gostovanje spletnih strani in registracija domene

Gostovanje spletnih strani in registracija domeneGostovanje spletnih strani je nujno v kolikor želimo, da bo naša spletna stran zaživela, pa nimamo svojega strežnika. Tudi v primeru, da imamo svoj strežnik, pa bo potrebno registrirati domeno. Oboje lahko naredimo že predno sploh začnemo delati spletno stran, lahko pa spletno stran najprej izdelamo na strežniku, ki ga lahko brez problema ustvarimo na osebnem računalniku. Le ta seveda kasneje najverjetneje ne bo uporaben, saj bi morali za optimalno delovanje spletne strani imeti računalnik ves čas prižgan, poleg tega pa bi rabili tudi zelo dobro internetno povezavo. Ker je gostovanje spletnih strani precej ugodno v primerjavi s stroški, ki bi jih imeli z lastnim strežnikom, je seveda veliko bolj pametno zakupiti gostovanje.

Za zakup je pametno poiskati dobrega ponudnika, še posebno če bo vaša stran večja in se bo dnevno posodabljala. To velja predvsem za razne večje portale in večje spletne trgovine. Priporočamo vam zakup gostovanja na spletni strani gigaspark.com, kjer vam nudijo različne pakete glede na zahtevnost vas in vaše spletne strani.

Ko boste našli pravo gostovanje, je pametno kar takoj registrirati domeno, ki ji je potem potrebno še nastaviti strežnike. V primeru, da boste storili oboje naenkrat, bo strežnike nastavil že ponudnik, drugače pa boste to najverjetneje morali storiti sami. Registracija domene bo v prvem primeru veliko bolj preprosta, vsaj za tiste, ki niste vešči dela s strežniki in domenami. Za neko osnovno spletno stran letni strošek domene in gostovanja spletne strani ne bi smel presegati 70 €.

Ta vnos je bil objavljen v Tehnologija z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.