Kaj moramo vedeti pred odkupom in prodajo zlata

nakup-zlata-2Ker je tukaj kar veliko za vedeti bomo pokazali najbolj pogosta vprašanja in odgovore na njih:

  • Kakšno vrsto zlata naj bi kupili?

 Odgovor na to ni tako enostaven, saj je odkup in prodaja zlata odviseno od tega kakšni so naši cilji. Tukaj se mora vsak posameznik vprašati, zakaj sploh kupuje zlato. Če je naš cilj, da se zavarujemo pred finančnimi negotovostmi ali pa izkoristiti gibanje cen, potem so zlati kovanci prava izbira. Tisti, ki pa se ukvarjajo z možnostjo nad nadzorom kapitala in zasega zlata, pa v mešanico dodajo še zgodovinske (pred letom 1933) zlate kovance.

  • Kdaj moramo kupiti zlato?

Kratek odgovor na to je, ko ga rabimo. Primarno je za zaščito svojega premoženja. Najprej moramo sebe vprašati, če sploh rabimo svoje zlato. Če je odgovor na to pozitiven, potem ni razloga, da bi odlašali za odkup in prodaja zlata.

  • Zakaj nebi čakali, da se potreba poveča in potem kupili zlato?

Tukaj velja en pregovor »najboljši trenutek za nakup zlata je takrat, ko je vse tiho«. Na primer v letih 2008-2009 je višku finančne krize je bila potreba po zlatu tako velika, da državne zakladnice niso mogle dohitevati s prodajo. Tudi zgodovinski kovanci niso mogli dohitevati potrebam, tako kot v EU tako tudi v US.

  • Kaj pa za velike investitorje

Tradicionalno bogate aristokratske Evropske in Azijske družine obdržijo močen procent svojega premoženja v zlatu zaradi zaščitnega faktorja. Le nekateri vejo, da so združene države tretja največja porabnica zlata takoj za Indijo in Kitajsko. Tako da so znane po za odkup in prodaja zlata po svetu.

Save

Ta vnos je bil objavljen v Podjetništvo z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.