Kakšne žoge poznamo

Žoge so odlična igrača tako za najmlajše kot tiste nekoliko starejše. Z njimi se zabavajo še tisti otroci, ki že obiskujejo fakultete in še celo starejši. Poznamo različne žoge in vsaka žoga je namenjena točno določenemu športu ali nekaj športom hkrati.
Nogometna žoga je najbolj pogosta žoga, saj tudi nogomet velja za najbolj priljubljen šport. Te žoge morajo biti običajno zelo trpežne, zlasti, če so namenjene igranju na trdih podlagah, npr. asfaltiranem nogometnem igrišču.
Košarkaška žoga je naslednji tip žoge. Tudi košarka je zelo priljubljen šport med mladimi, ki jo igrajo tako profesionalno kot samo za hobi. Za to žogo velja, da je bistveno težja od nogometne žoge in je zaradi tega potrebna tudi večja previdnost, ko mečete ali podajate to žogo.
Žoga za odbojko je še ena izmed množice žog. Ta žoga je od prej navedenih bistveno lažja in je tudi precej bolj mehka. Odbijamo jo namreč s tistim delom rok, ki je zelo občutljiv in zaradi tega je nujno, da je žoga mehka in ne povzroča poškodb pri odbijanju.
Tudi rokomet je šport, pri katerem se uporablja posebna žoga. Rokometne žoge se od prej navedenih razlikujejo predvsem po tem, da imajo nekoliko manjši obseg. Pri igranju rokometa mora igralec namreč žogo držati le v eni roki in zaradi tega je manjši obseg nujen, saj drugih prej navedenih žog ne moremo tako držati.
Obstajajo tudi različne druge žoge in žogice. Večina je okroglih nekatere, npr. žogice za ragbi ali badminton žogice pa ne. Ne glede na vse to pa je bistveno, da igramo tisti šport, ki nam je v veselje, tudi če pri igranju ne potrebujemo žog in žogic.

Ta vnos je bil objavljen v Prosti čas. Zaznamek za trajno povezavo.