Dominikanska republika

Dominikanska republika je dežela nasprotij. Na eni strani bogati hotelski kompleksi in ljudje, ki so znali obrniti turistični potencial v svoj žep, na drugi strani pa revščina in siromašna notranjost države. Vendar, če se boste odločili za počitnice na tem Karibskim otoku boste vsekakor navdušeni saj vam bo Dominikanska republika ponudila res veliko. Od ležanja na peščenih plažah in poslušanja žuborenja toplega Karibskega morja pa do popotovanja po notranjosti države in občudovanja majhnih mest ter nasadov sladkornega trsta.

Glavno mesto države je Santo Domingo, ki je v celoti pod zaščito Unesca. Otok si delite dve državi, pol otoka pripada Haitiju, druga polovica pa Dominikanski republiki. Država predstavlja pravi raj za preživljanje družinskih počitnic, lahko pa jo izkoristite tudi za poročno potovanje.

Kdaj potovati v Dominikansko republiko?

Za to Karibsko državo velja, da je njen vrhunec sezone kar skozi celotno leto. Vsak mesec v leto je topel in prijeten za počitnice. Najbolj pa se priporoča obisk med decembrom in aprilom, podobno kot to velja za Maldive in otoke Indijskega oceana. Cene se v Dominikani nikoli posebej ne dvignejo in ostanejo skozi celotno leto enake.

Kam na Dominikanski republiki?

Severna obala je praviloma nekoliko cenejša od južne in ima tudi nekoliko manj padavin. Največje pristanišče na severu je mesto Monte Christi, ki leži blizu Haitija. Najbolj popularna turistična destinacija pa  Puerto Plata, ki velja za eno lepših letovišč na otoku. V Puerto Plata je danes zgrajenih veliko hotelskih kompleksov. Med znamenitejša letovišča na severu spadata tudi Cabarete in Sosua.

Na jugo otoka pa leži letovišče Punta Cana in je znano po tem, da je precej dražje od letovišč na severu. Punta Cana je polna kavarn, hotelov, diskotek in vsega kar si turisti poželijo.  Mesto premore tudi nakupovalna središča in pestro nočno življenje.

Last minute Dominikanska republika je zagotovo najcenejša opcija za poceni počitnice na Karibih. Odletite lahko iz Dunajskega letališča ali pa morda še za nekoliko manj denarja iz Munchna. Dominikano se splača vsaj enkrat v življenju obiskat saj vas ne bo razočala in boste o njej razlagali še svojim vnukom.

 

 

Ta vnos je bil objavljen v Počitnice z značkami , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.