Magnezijev citrat zaužijte vsak dan

Magnezijev citrat je namreč pomaga zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, boljšemu delovanju mišic, pomaga k boljšemu delovanju živčnega sistema, ohranjanju zdravih zob in kosti. Magnezijev citrat v prahu prav tako v pravilnem ravnotežju vzdržuje elektrolite, sprošča odvečno energijo pri presnovi, pomaga pa tudi k boljšemu psihičnemu in psihološkemu počutju. Igra pa tudi eno od ključnih vlog pri sintezi beljakovin in delitvi celic. Torej, na kratko in povsem po domače povedano, magnezijev citrat je ključnega pomena za normalno in zdravo delovanje človeškega telesa in zato je zelo priporočljivo, da se ga uživa vsak dan.

Magnezijev citrat se uporablja tudi v medicini

Tudi uradna medicina uporablja magnezijev citrat, sicer ne v enake namene kot so zgoraj opisani, ampak kot odvajalo in za popolno izpraznitev črevesja pred večjim operativnim posegom ali kolonoskopijo. Magnezijev citrat v prahu pa deluje tako, da pritegne vodo skozi tkiva, in sicer s pomočjo postopka, ki je znan pod imenom osmoza. Ko je magnezijev prah enkrat v črevesju, v črevesje privabi vodo, zaradi česar je odvajanje blata lažje. Uporablja pa se tudi za zdravljenje rektalnega in debelega črevesa.

Magnezijev citrat uživajte na prazen želodec

Najbolje deluje, če ga zaužijete na prazen želodec, vendar ne kar samega, vedno ga moramo popiti s 2,5 dcl vode ali čistega soka. Le na tak način se bo pravilno absorbiral in le na tak način, ne bo prišlo do nepotrebnih zapletov. Magnezijev citrat praviloma v črevesju začne delovati v uri in pol do treh urah. Tu je torej razlog, zakaj nam zdravniki vedno naročijo, da pridemo dovolj časa prej k njim, v kolikor smo naročeni na nek večji operativni poseg. Kot opisano, moramo dovolj zgodaj odvzeti magnezijev citrat, da spraznimo naše črevesje in se tako pripravimo na operativni poseg. Prav tako, se ga uporablja pri nosečnicah pred porodom z enakim namenom, torej izpraznitvijo debelega črevesa.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.