Moderni gnojilni sistemi

Tehnologije se s svetlobno hitrostjo razvijajo tudi v kmetijstvo. Stare klasične prakse obdelovanja poljskih in hlevskih površin nadomeščajo moderne tehnologije. Gnojilni sistemi so ena od področij kmetijstva kjer je zadnja leta možno zaznati veliko novitet.

Večina nas zagotovo pozna klasične metode gnojenja poljskih površin, malo manj pa je znano, da so se tudi na tem področju stvari zelo modernizirale. Že priprava gnojila v hlevu zahteva sistem, ki bo gnojnico skrbno obdelal in skladiščil. Moderni gnojilni sistemi oz. gnojnični sistemi so sestavljeni iz različnih krožnih sistemov, rezervarjev in mešalnikov. Tehnologija obdelave in shrambe hlevske gnojnice omogoča pridelavo prvovrstnega naravnega gnojila.

Gnojilni sistemi, ki so danes dostopni na trgu omogočajo optimalno pripravo in hrambo naravnega domačega gnojila. Večina moderih kmetovalcev se zaveda, da gnojenje kmetijskih površin zahteva veliko napora. Vse se začne že pri dobrem gnojilnem sistemu v hlevu, da pa spravimo gnojilo na kmetijske površine, je potrebna tudi moderna kmetijska mehanizacija. Gnojilni sistemi in napredek pri kmetijski mehanizaciji boste najlažje spremljali z obiski številnih kmetijskih sejmov.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt, Kmetijstvo, Tehnologija. Zaznamek za trajno povezavo.