Naj vas preseneti Dominikanska republika

dominikanska-republika-1Ko je mož predlagal, da bi bila najina tokratna počitniška destinacija Dominikanska republika, sem bila nekoliko skeptična, saj o tej daljni deželi nisem vedela kaj veliko. Vedela sem, da je otoška država in ena izmed revnejših, kjer bova zagotovo deležna dobre kuhinje, kaj več pa ne. Tako me je Dominikanska republika povsem presenetila.

Dominikanska republika – pričakovanja in resničnost

Pričakovala sem čudovito deželo, bogato poraslo z rastlinjem, kjer se ljudje večinoma preživljajo še tradicionalno, torej s poljedelstvom in ribištvom, hkrati pa sem sumila, da gre za enega tistih rajev, ki nam kmalu ne bodo več na voljo v svoji pristni obliki – tako kot vsi tisti drugi najlepši kotički pod soncem, kjer se hitro razbohoti turizem, ki začne počasi spodjedati tradicijo in kulturo. Na srečo je bila ob najinem obisku Dominikanska republika še vedno zelo posebna – kljub temu, da se turizem res iz leta v leto povečuje, se trudijo ohraniti svojo prvobitnost in se zaenkrat še uspešno upirajo globalizaciji. Žal moram reči, da dolgo verjetno ne bo šlo več, saj država že sedaj velja za najbolj obiskano v celem karibskem območju, igrišča za golf pa rastejo kot gobe po dežju. A če želite, lahko še vedno najdete kraje, kjer vas namesto visokih hotelov in prestižnih blagovnih znamk sprejmejo zgolj prijazni in preprosti domačini. Ljudje, ki so vas pripravljeni povabiti v svoj dom, vam pripraviti kakšno tradicionalno jed, in vas bodo očarali s svojim nasmehom.

Čim prej na Dominikansko republiko

Dominikanska republika je torej zagotovo dežela, kamor se velja odpraviti čim prej, sicer bo morda že prepozno. In če si zaželite njene tradicionalne eksotike, se zagotovo ne zadržujte zgolj v turističnih središčih, kjer je globalizacija najbolj prisotna. Včasih velja pokukati tudi tja, kamor vam odsvetujejo in vas opozarjajo, da je za turiste nevarno – prav tam je namreč pogosto najbolj pristno.

Ta vnos je bil objavljen v Počitnice z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.