Nakup domene in VPS gostovanje

Nakup-domene-in-VPS-gostovanjeNakup domene je vsekakor prvi korak k poslovanju ali predstavljanju vaših storitev prek spleta in vstop v svetovni splet. Ker si danes ne znamo več predstavljati življenja brez interneta in različnih tehnologij, je potreba po spletnih straneh vedno večja.

O tem priča to dejstvo, da ima že skoraj vsako podjetje lastno spletno stran, vedno več pa je tudi posameznikov, ki se odločajo za ta korak. Nakup domene je sila preprost, obrnete se na podjetja, ki v svojem arzenalu storitev ponujajo tudi nakup domene in zadevo opravite v pičlih nekaj minutah. Na večini spletnih strani boste lahko preverili prostost domene. Če je ime, katerega ste si zaželeli za domeno še prosto le še uredite potrebne dokumente in že ste na konju. Običajno se domeno zakupi za eno leto, lahko pa jo zakupite tudi za dalj ali manj časa. Nakup domene je prvi korak k vstopu v svetovni splet, vsekakor pa ne zadnji, za vašo spletno stran pa potrebujete tudi spletni prostor.

Zakupiti morate tudi gostovanje na strežniku, vzemite to kot nekakšno parkirišče za vaš avto vendar to zamenjajte s spletno stranjo., izbirate lahko med več različnimi tipi gostovanj, VPS gostovanje pa je primernejše za bolj zahtevne uporabnike. Na kratko povedano je VPS gostovanje, gostovanje na privatnem virtualnem strežniku. Nad takim strežnikom imate veliko več kontrole kot običajno, sami pa lahko nameščate tudi dodatke ali razširitve.

VPS gostovanje je kot sem že rekel primerno za naprednejše uporabnike, za začetek pa vam svetujem, da se odločite za kak drug tip zavarovanja. Običajno lahko gostovanje zakupite pri tistemu ponudniku, pri katerem ste zakupili domeno, ni pa nujno. Ker je svetovni splet zares gromozanska stvar, bomo o drugih temah govorili v katerem drugem članku.

Ta vnos je bil objavljen v Tehnologija z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.