Pozor, nima vsaka zlatarna enakih cen

Ljudje smo kar se tiče zlatarn kar vajeni tega, da obiskujemo le eno, največkrat je to lokalni zlatar, ki nam je tudi najbližje. Vendar pa to ni nujno vedno najboljša odločitev. Kot prvo morate vedeti, da nima vsaka zlatarna enake ponudbe in tudi to, da ima ena zlatarna praviloma bolj ali manj nek dizajn, če zlatar nakit sam izdeluje. Vemo, da gre en človek težko iz svoje kože in naredi mnogo različnih dizajnov. In tudi zaradi tega je super, da sem ter tja pogledate še, kakšen nakit prodaja tudi katera druga zlatarna. Večina ljudi je potem navdušena nad videnim in si kar kupi kakšen nov kos nakita. Ampak, veste kaj je še druga velika razlika med zlatarnami. Nima vsako zlatarstvo enakih cen. Že znotraj enega kraja lahko opazimo kar občutne razlike v ceni, še posebej v velikih trgovskih centrih znajo biti cene izjemno visoke, še večja pa je lahko razlika med kraji.

Cenejše zlatarstvo je manj opazno

Če si torej želite, da bo imela zlatarna vsaj nekoliko bolj sprejemljive cene, potem nikar ne obiščite tiste poslovalnice, ki je v največjem kraju in to na najbolj frekventnem območju, kjer gre mimo vsak dan na tisoče različnih ljudi. Veliko boljša je tista zlatarna, ki je na manj frekventnem območju in torej tudi na cenejši lokaciji. To ne pomeni, da je ta zlatarna kaj slabša, lahko ima celo boljšo ponudbo, saj se za svoje stranke res trudi z najrazličnejšimi možnimi dizajni, predvsem pa zato, ker ima zlatarna nižje cene nakita, še ne pomeni, da je zato narejen nakit iz kaj manjšega dela plemenitih kovin.

Večina jih tudi odkupuje nakit

V kolikor imate kakšen star nakit, ki vam ni več všeč ali pa ste ga dobili in za vas nima sentimentalne vrednosti, potem ga lahko prodate v praktično vsaki zlatarni, tako da vam ni treba prodaje odpraviti v odkupovalnicah, ki praviloma nakit slabše ovrednotijo kot ga marsikatera zlatarna.

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.