S kavnim aparatom do najboljše jutranje kave

Za tiste prave kofetkarje ni lepšega začetka dneva od omamnega vonja po prvi jutranji kavi. In ker je naš tempo življenja vsako leto hitrejši – ali pa se nam samo zdi – so za najhitrejšo in najokusnejšo pripravo kave odlični prav kavni aparati. Zakaj bi vstajali prej, ko pa se lahko, medtem ko se kavni aparat segreva na ustrezno temperaturo, že umijemo in uredimo za odhod. Pred tem pa še pritisnemo na gumb kavnega aparata in spijemo kavico bodisi v miru doma ali si naredimo »Coffee TO GO«.

Kavni aparati za vsakogar

V današnji poplavi kavnih aparatov je po eni strani težko izbrati pravega. Kako in na podlagi česa se odločiti za pravi kavni aparat? Kavni aparati se delijo na aparate za espresso, aparate za moka kavo, nekateri so na kapsule, najbolj napredni kavni aparati pa so superavtomatski aparati za kavo.

Če vzamemo za primer aparate za espresso, lahko v njih uporabljate bodisi že mleto mešanico kave, imate pa tudi možnost uporabe kave v tabletah. Z uporabo mlete kave si intenzivnost okusa in aromo uravnavamo sami, medtem ko je z uporabo tablet kava že standardno dozirana. Priprava napitkov pa je zelo raznolika. Poleg navadnega espressa si lahko pripravite tudi cappuccino, latte macchiato, kavo z mlekom ali belo kavo.

DELONGHI Alicia EMKM 6

Ljubitelji moka kave le-te ne rabijo več kuhati na štedilniku kot nekoč. Sedaj so nam na volji kavni aparati za moka kavo. Eden takšnih je električni aparat za moka kavo DELONGHI Alicia EMKM 6. Ta je tako priročen, da si lahko dan prej nastavite čas, kdaj bi imeli kavo pripravljeno in zjutraj vas prebudi vonj po sveži moki. Le kaj bi lahko bilo lepšega?

Ko govorimo o kavnih aparatih na kapsule imamo v mislih drugačne kapsule kot pri kavnih aparatih za espresso. Med najbolj prodajanimi kavnimi aparati na kapsule so zagotovo različni KRUPS Dolce Gusto kavni aparati. Kapsule za te aparate so nekoliko dražje, a je njihova prednost v tem, da lahko kupite različne vrste kapsul – vse od cappuccina, espressa pa do chococcina in drugih. Vse kar morate storiti za v trenutku pripravljeno kavo je prižgati aparat, vstaviti kapsulo po vašem okusu in poskrbeti, da je v rezervoarju dovolj vode. Kavica bo v nekaj trenutkih že v skodelici.

KRUPS Dolce Gusto KP270A10 Infinissima Touch Taupe

Za konec so nam ostali superavtomatski kavni aparati. Ti sodijo med najdražje, a hkrati tudi največ nudijo. Cene se gibljejo med 300 in tudi več kot 1.000 evri, vse pa je odvisno od znamke, zmogljivosti in vaše zahtevnosti. Največja prednost, ki jo velja izpostaviti je zagotovo ta, da ti kavni aparati zmeljejo kavo za vsako skodelico posebej. To da kavi tisto dodatno noto in aromo. Samo pritisk na gumb in vsaka naša skodelica kave bo pripravljena.

Kako pa si vi pripravljate kavo? Morda je čas za novi kavni aparat. Preverite ugodno ponudbo kavnih aparatov na spletni strani Lepdom.si.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.