Stoli za jedilnico primerno razporejeni okoli mize

Vsekakor ni vseeno, kako so stoli za jedilnico razporejeni okoli mize. Potrebno je namreč vzpostaviti določen red. To lahko primerno naredite na več različnih načinov. Dejstvo je, da dve mizi z enako površino lahko gostita različno število oseb. To je odvisno predvsem od oblike pa tudi od same postavitve.

Ključno pravilo pri postavljanju stola okoli jedilne mize je, da za enega sedečega potrebujemo vsaj 60 centimetrov prostora. Med posameznimi stoli pa bi moralo biti praviloma vsaj deset centimetrov razlike oziroma razmika. To namreč omogoča zadostno mero udobja za kolena ter komolce uporabnika. Oseba, ki sedi na koncu mize, pa bi morala imeti do roba oziroma do nog vsaj še 30 centimetrov prostora.

Moderni ali klasično zasnovani jedilniški stoli?

Dejstvo je, da so vam na voljo stoli za jedilnice v najrazličnejših barvnih odtenkih in materialih. Ljubitelji oziroma privrženci klasičnega stila boste zagotovo izbrali takšne iz lesa. Po drugi strani pa vas je kar nekaj takšnih, ki bolj prisegate na sodobni oziroma moderni slog pri opremljanju svojega domačega prostora. V tem primeru se lahko odločite za stole v kombinaciji kroma, usnja in jekla.

Seveda pa je izbira kuhinjskih stolov v veliki meri odvisna tudi od prostora, kamor jih boste postavili. Upoštevati je treba velikost prostora pa tudi to, kdo bo najpogosteje takšen kos pohištva uporabljal. Za manjše prostore se seveda bolje obnesejo manjši stoli, ki so v bolj svetlih barvnih odtenkih. Za velike ter svetle prostore so bolj dobrodošli večji stoli za jedilnice, ki so lahko temnejših barv oziroma v intenzivnejših odtenkih. Če imate doma mlajše otroke, pa je najbolje poseči kar po lesenih ali pa plastičnih stolih. Razlog za to tiči predvsem v samem vzdrževanju.

Jedilni stoli z močnejšim okvirjem

Navadno je nosilnost posameznega stola okoli 120 kilogramov. Če pa imate pri vas doma tudi težje osebe, boste morali poskrbeti za tovrstno pohištvo z močnejšim okvirjem. Poleg omenjenega pa je ne nazadnje pomembno še to, kakšna bo jedilna miza. Bo okrogla, kvadratna, morda pravokotna? Slednja je zagotovo ena od najpogostejših izbir.

Sama velikost jedilnega prostora je pravzaprav osnova za izračun, kako veliko mizo si zmorete privoščiti. Pravokotna miza je zlasti dobra izbira za nekoliko daljše ter ožje sobe. Okrogla miza pa se lahko odlično odreže v manjših prostorih kvadratne oblike.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.